Menu

Onze tien geboden voor een goede lift en een goed gebruik

Ontdek hier onze tien geboden te Gentbrugge.

1. KIES HEEL GOED, HET IS GEEN LOT

Koopt u een auto? Dat is een gemakkelijke keuze: benzine of diesel. En ook: u weet alles over het onderhoud en de kostprijs van uw brandstof. Bij liften ligt dat moeilijker. Toch hoeft uw investering geen giswerk te zijn. Wij helpen u graag verder.


2. GELOOF GEEN FABELTJES, CLICHÉS NOCH SPOT

Hebben multinationals hun eigen productiefabrieken? Nee,hoor: zij kopen hun onderdelen bij dezelfde grote leveranciers als wij. Maar zij beperken hun aanbod. En laten u geloven dat een hydraulische lift geen toekomst hoeft. Prietpraat, natuurlijk.
Want ze praten voor hun eigen winkel. Weet u wat de waarheid is? Dat een hydraulische lift béter is als hij minder dan zes stopplaatsen heeft. Zo eenvoudig is het. En wij bewijzen het ook. Vraag ons gerust om meer uitleg.

3. NORMEN EN RICHTLIJNEN ZIJN TE RESPECTEREN

Er zijn talloze normen en richtlijnen. Wees gerust: wij zorgen voor alles. En kijken bovendien altijd vooruit op dat vlak, zodat u vooral geld bespaart. Als wij liften aanpassen, doen we dat goedkoper dan anderen. Wij denken met onze klanten mee, alsof het onze eigen centen zijn.4. ALLES OVER LIFTEN ZULT GIJ LEREN

Veel soorten liften, veel mogelijkheden. Zet daarom de juiste lift op de juiste plaats. Maar wat kiest u? Met machinekamer of zonder? Hydraulisch of elektrisch?
Personenlift of huislift?

Wel, elke oplossing heeft voor- en nadelen. Voorbeeld: wist u dat een huislift beperkt is tot 0,15m/s volgens de normen?
Belangrijk, want veel appartementen worden verkeerd gebouwd.
Of wist u dat veel liften in publieke gebouwen een snelheid krijgen van 1m/s? Fout, want: veel te snel. Vertrouw op onze expertise.5. BESTEL UW LIFT TIJDIG, HEB GEEN ERGERNIS

Bestelt u de lift op tijd? Dan vermijdt u aanpassingen of een laattijdige afwerking van de lift. Soms wachten klanten te lang, en is een lift te laat af. Bespaar uzelf dus kopzorgen en wees er snel bij.6. DOE BOUWKUNDIG WAT NODIG IS

Elk type lift heeft minstens een paar bouwkundige vereisten.
Een tijdige bestelling zorgt meteen voor een correcte toepassing in het gebouw. En let wel: een lift wordt héél goed gecontroleerd. Daarom werken we met steengoed materiaal, en volgen we de bouwkundige punten bijzonder nauwgezet op.7. EEN PRIJS BIJ PLAATSING KAN BEDRIEGEN

De prijs van de lift is één factor. Maar sommige firma’s trekken van hun huidige prijs de toekomstige opbrengsten voor een klein stukje af. Of dat eerlijk is, valt te bekijken. Het is wél een geplande strategie. Is de lift goedkoop? Wie weet bestaat de firma niet meer wanneer de lift de geest geeft. Liften plaatsen is een verantwoordelijkheid die langer duurt dan de plaatsing.
Ze duurt tot de lift ‘dood’ is: ongeveer 45 jaar.8. GEPLANDE VEROUDERING KAN UW GELD DOEN VLIEGEN

Geplande veroudering is geen geheim meer. Iedereen wéét dat toestellen minder lang meegaan dan vroeger. Zonde. Maar wat met een dure lift, vraagt u zich af?

Wel, u mag op beide oren slapen: wij spelen dit spel niet mee. Wij verminderen de dikte van onze kabels niet om ze meer te vervangen. Wij verkleinen ook onze motoren niet om ze achteraf extra te moeten vervangen. En wij bouwen niet driemaal zoveel elektronica rond de lift, om die dan veelvuldig te moeten vervangen.

U begrijpt het helemaal: géén geplande veroudering bij Matrix Liften. Punt uit.9. GEEFT RUST IN UW GEMOED

Het kwaliteitslabel ISO9001+ voor een lift is ontzettend belangrijk.
Niet iedereen haalt dit niveau. En ook: een lift moet minder gekeurd worden als de onderhoudsfirma dit niveau behaalt. Zo bespaart u als de klant.

Hoe een firma dit label haalt?
Als het de nodige kennis heeft, de juiste service geeft voor de liften en het de klok rond beschikbaar is. Een firma zoals Matrix Liften, dus. Ons attest bewijst ons kwaliteitsniveau.10. EEN CORRECTE INVESTERING IS ALTIJD GOED

Voor iedereen belangrijk: de juiste lift op de juiste plaats.
Want een lift is een proces van ontwerpfase tot keuring. Hij zit er al in van het begin, en hij is als laatste helemaal af.
De architect wilt een feilloze bouw, de bouwpromotor wilt door juist te kiezen een cliënteel opbouwen dat achter u staat. Terwijl de eigenaar wilt zorgen dat zijn geld het beste rendement heeft.

Wij willen uw beste prijs-kwaliteitverhouding zijn.
Uw beste investering voor korte én lange termijn.Tom Essel - Managing DirectorSpreek met ons verder over de installatie van uw lift en over het gebruik ervan. Neem contact.